Biografie

Tom Hermans begon zijn muzikale studies in 1988 in de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Heist-op-den-Berg, waar hij pianoles kreeg van Jetty Goeseels.

In 1998 zette hij zijn pianostudies voort in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. Hij behaalde er in 2003 zijn Meesterdiploma met grote onderscheiding.

Tom werd tweemaal laureaat van de wedstrijd ‘Cantabile’ en won er tweemaal de E. Durletprijs. In 1998 won hij samen met Stefaan Van den Putte de internationale wedstrijd voor piano vierhandig ‘Zwart-Wit-Vier’ te Heerlen.

In de zomer van 2005 won Lora Zenn (zijn muzikaal project samen met Tom Ceulemans) de muziekwedstrijd ‘Theater Aan Zee’ in Oostende.

Meteen na het behalen van zijn diploma, keerde Tom terug naar zijn alma mater, de Academie in Heist-op-den-Berg. Hij werkt er als pianobegeleider. Dat werk verricht hij intussen ook in het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en op zelfstandige basis. Daarnaast is hij ook actief als solist en kamermusicus. In Studio Kraaikant, zijn muziekruimte thuis, maakt Tom klassieke opnames, organiseert hij concerten, doet hij repetities en geeft hij privélessen. (www.studiokraaikant.be) Tom heeft al twee solo-cd’s uitgebracht en hij wordt regelmatig gespeeld op radio Klara. De cd’s zijn te koop bij Tom zelf, op Bol.com en op alle digitale media zoals iTunes en Spotify.